Smått och stort om spel

Är det något alla har minnen från när det kommer till 1990-talet, så är det förmodligen Bingolotto. Inte bara minns man Leif Loket Olsson och hans karaktäristiska röst och släpiga dialekt, man minns även färgfemman, bingohjulet och kanske framförallt Bingoberra.

 

success framgångÄr det något som är underskattat, och som verkligen börjar komma igen, så är det bingo. Det är spännande och roligt att spela, och man behöver inte vänta till helgen och se Bingolotto, man kan med fördel spela på http://www.svenskbingo.se/ också.

Bingoberra, tävlingar och nostalgiska minnen

I Aftonbladet kan vi läsa om hur Josefine Sundström, före detta programledare för bland annat Voxpop och Eurovision Song Contest, i sin tidiga karriär jobbade som Bingolottos maskot Bingoberra fram till 1999. Under den lila dräkten, utklädd som en hurtig nalle med röd keps och gul tröja, gömde sig Josefine och skämdes. Här är ett citat från artikel:

När jag satt där med Berra-huvudet i knäet kom Charlotte Perrelli fram och sa: men, det är ju du!” – Josefine Sundström, Aftonbladet

I ÖP kan vi vidare läsa om hur en sexåring 1994 skickade in ett vykort till Bingoberras barntävling, nu snart 22 år senare, har vykortet äntligen kommit fram till redaktionen. I tävlingen skulle man gissa rätt på veckans ord, det hade sexåringen gissat rätt på, men kortet kom alltså fram litet för sent för att hon skulle vinna pris. Hon minns dock inte det aktuella kortet, men däremot att hon var med i flera av Bingoberras barntävlingar tidigare. Man kan bara ana vad som hände, det är och förblir en gåta var vykortet gömt sig någonstans. Även här kan man läsa om en liknande händelse, innefattande ett bortglömt Bingoberra-kort, som uppmärksammades i en artikel i Sydsvenskan

Stäng meny