Smått och stort om spel

I dag skriver vi om poker, som ju är det vi älskar allra mest här på bloggen. Vi inleder med lite nyheter och tipsar om nya spelsiter online, för det roligaste är ju att spela exakt när man själv vill det, som på casinowings.se till exempel.

 

cashoutDet är nu möjligt att avgöra om ens motspelare bluffar, i alla fall om man får tro en ny studie som det skrivs om i Dagens Nyheter. I artikel kan vi läsa om hur tafatta armrörelser kan avslöja huruvida man bluffar eller inte, när man spelar ett parti poker. Det är alltså inte ansiktet som avslöjar något, utan ens rörelser med kroppen. Detta har en forskargrupp vid ett universitet i USA studerat ingående, genom videoupptaningar. De spelare med bra kort lade fram spelmarker på ett mjukt och avspänt sätt. De som bluffade var lite klumpigare i sina hand- och armrörelser.

Deklarera för att undvika eftertaxering av skatteverket

När man spelar mycket poker kan det vara bra att veta att man måste skatta för sina vinster som man inte deklarerar för. I en nyhet som vi hittar i Helsingborgs Dagblad kan vi läsa om hur en man från staden under en treårsperiod inte redovisat några vinster alls alltmedan skatteverket grävde fram att han trots allt vunnit en del, drygt 620 000 kronor. Nu måste helsingborgaren betala hela 255 000 kronor i skatt med ränta och tillägg. Här kommer lite fakta som kan vara bra att veta:

  • Sverige och Isle of Man har upplysningsutbyte vad gäller skatteärenden kring nätpoker
  • Om man inte deklarerar kan man eftertaxeras
  • Har pokersidan verksamhet inom eller utanför EES? Det påverkar deklarationen eftersom spel utanför EES räknas som lotteri.

Även i Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur en pokerspelare krävs på flera miljoner, 13 närmare bestämt, för att denne inte deklarerat miljonvinster på flera år och försökt mörka sina vinster genom att låta delar av spelverksamheten ske via ett utländskt aktiebolag. Mannen är vidare en av de skickligaste pokerspelarna i Sverige och krävs nu på en stor summa i efterskatt, straffavgifter och arbetsgivaravgifter. Det lönar sig alltså inte att försöka komma undan skatt, inte om man bor och verkar i Sverige i alla fall. Skatteverket kan nosa upp det mesta, och det med all rätt.

Stäng meny