Smått och stort om spel

Ny studie visar på att spel kan vara behjälpligt för att stressa mindre på jobbet. I stället för att fika eller göra något annat i pausen kan det istället vara bra att spela spel. Detta kan i sin tur även förbättra spelandets rykte. 

Det är ingen hemlighet att många har ett stort intresse för spel. Men spelandet har länge haft ett dåligt rykte. Något som nu kanske kan ändras i och med resultaten av en ny studie.

Spela spel på rasten

Enligt en ny liten studie som gjorts av några forskare kan det vara så att spel faktiskt kan hjälpa oss att stressa ner på jobbet. Men även förbättra synen, koordinationen och vår förmåga att ta beslut. Många jobbar så vis att man bara försöker plöja sig igenom dagen, och inte riktigt lyckas koppla bort dessa jobbtankar på rasten. Därför kan det vara bra att spela spel, eftersom detta förutsätter att du inte har annat i tankarna. I studiens slutsats skriver forskarna följande, tagit från en artikel i Expressen:

”Att spela bara en kort stund kan återställa en persons känslomässiga förmågor och förbättra humöret i relation till stress”

Välmående ökar

Kort sagt visar studien på att välmående ökar efter en stunds spelande. Så om du känner dig stressad och virrig kan det vara bra att dra fram telefonen och faktiskt spela en stund för att lugna nerverna. Det vill säga om studien verkligen stämmer. Forskarna till studien har även gått ut med att det behövs mycket mer forskning på området, så det gäller även att ta resultatet med en nypa salt.

Stäng meny